Koordinacija BNVO

Koordinacija bošnjački nevladinih organizacija (Koordinacija BNVO) je osnovana 27. aprila 2013. godine u Srebrenici. Okuplja 55 NVO iz cijele BiH.
Srebrenica
koordinacija.bnvo@gmail.com
000 000 000 000

Vijeće Saveza bošnjačkih NVO vrši funkciju upravnog odbora Saveza. 

Nadležnosti Vijeća su definisane Statutom Saveza.

Vijeće ima 16 članova koje imenuje Skupština Saveza.

Savez bošnjačkih nevladinih organizacija imao je nedvojben stav po pitanju podnošenja  Zahtjeva za reviziju tužbe Bosne i Hercegovine za genocid protiv Srbije, jer je revizija bila prilika da se dođe do istine o utvrđivanju karaktera proteklog rata i da se potvrdi ono što je bjelodano jasno - da je Srbija izvršila agresiju na Bosnu i Hercegovinu o čemu postoji kompletna dokumentacija u Hagu!

Danas država Bosna i Hercegovina, zajedno sa svojim narodima i građanima koji je vole i smatraju svojom jedinom domovinom, slavi veliki jubilej. Danas se navršava 25 godina otkako su građani Bosne i Hercegovine, na referendumu, koji je održan 29. februara i 1. marta, 1992. godine, vratili Bosni i Hercegovini nepravedno otimanu samostalnost, nezavisnost i teritorijalnu cjelovitost i suverenitet, potvrđujući time njezinu višestoljetnu državotvornost i opstojnost.