Koordinacija BNVO

Koordinacija bošnjački nevladinih organizacija (Koordinacija BNVO) je osnovana 27. aprila 2013. godine u Srebrenici. Okuplja 55 NVO iz cijele BiH.
Srebrenica
koordinacija.bnvo@gmail.com
000 000 000 000

Danas je u Doboju, u organizaciji Saveza bošnjačkih NVO, održana svečana akademija u povodu 25. novembra - Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Svečana akademija je održana u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Doboj, koji je bio domaćin Savezu u organizaciji događaja.

Akademija je počela intoniranjem himne Bosne i Hercegovine a potom su se prisutnima u ime organizatora obratili Asim Smajlović i Esmir Bašić. Glavni imam Medžlisa IZ Doboj Ibrahim ef. Halilović se zahvalio Savezu na organizaciji svečane akademije u povratničkom gradu Doboju. Naglasio je značaj tog događaja za Bošnjake povratnike u manjem bh. entitetu. 

Podsjetnik o značaju domovine i vrijednosti slobode za koju su se Bošnjaci borili tokom stoljeća je dao Nezim Halilović Muderris, ugledni Bošnjak i borac za slobodu naroda.

Poslije svečanog dijela programa, organizovano je druženje predstavnika članica Saveza bošnjačkih NVO koji su došli iz deset gradova.

(Savezbnvo-bosnia.ba)

U ponedjeljak je u Živinicama održana redovna sjednica Vijeća Saveza bošnjačkih NVO. Domaćin sastanka je bilo Udruženje "Izvor Selsebil" Živinice, članica Saveza.

Članovi Vijeća su rezimirali protekle aktivnosti te su usvojeni izvještaji o realizaciji Akademije liderstva, izvrsnosti i vještina 2022. koja je održana početkom augusta mjeseca u Mostaru te Okrugli sto "Armija i MUP Republike Bosne i Hercegovine - stubovi odbrane države Bosne i Hercegovine" održan krajem septembra u Sarajevu.

Vijeće je razmatralo i stanje članarina za 2022. godinu te plan aktivnosti u narednom periodu.

Vijeće je donijelo odluku da se u članstvo u Savez primi i još jedno novo udruženje iz Zavidovića.

Dan državnosti - Održana svečana akademija u povodu...

Danas je u Doboju, u organizaciji Saveza bošnjačkih NVO, održana svečana akademija u povodu 25. novembra - Dana državnosti Bosne i...

Pozivnica na SVEČANU AKADEMIJU i DRUŽENJE članica...

Povodom 25. novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine Savez bošnjačkih nevladinih organizacija BiH organizuje: SVEČANU AKADEMIJU i...

VIJEĆE SAVEZA BOŠNJAČKIH NVO ODRŽALO REDOVNU...

U ponedjeljak je u Živinicama održana redovna sjednica Vijeća Saveza bošnjačkih NVO. Domaćin sastanka je bilo Udruženje "Izvor Selsebil"...