Koordinacija BNVO

Koordinacija bošnjački nevladinih organizacija (Koordinacija BNVO) je osnovana 27. aprila 2013. godine u Srebrenici. Okuplja 55 NVO iz cijele BiH.
Srebrenica
koordinacija.bnvo@gmail.com
000 000 000 000

Sinoć je Kalesiji održana tribina u povodu Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Tribinu je organizovao Savez bošnjačkih NVO u saradnji sa JU BKC "Alija Izetbegović" Kalesija, JOB Unija veterana Kalesija i BZK Preporod Kalesija.

Uvodničari tribine su bili prof. dr. Ajdin Huseinspahić sa Pravnog fakulteta u Zenici i dr Adem Zalihić, istraživač historije Bošnjaka iz Sarajeva.

U okviru programa je prikazan i dokumentarni film "Uloga Armije Republike Bosne i Hercegovine i MUP RBIH u odbrani Bosne i Hercegovine", autora Enesa Hotića. 

Na tribini su se obratili i predstavnici Unije boraca veterana Kalesija i načelnik Općine Kalesija g-din Sead Džafić koji su poželjeli prisutnima i svim Bošnjacima sretan Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine. 

Ovo je bila još jedna aktivnost Saveza bošnjačkih NVO koji se želi afirmisati herojska borba najboljih sinova Bosne u očuvanju domovine i topraka.

15aprilkalesija1

 

 

Kako se oduprijeti sve jačim udarima na BiH koji, potaknuti kroz velikodržavne projekte iz susjedstva, sve intenzivnije razjedaju monolitnost, multietničnost i funkcionalnost bh. društva?

Kako se bh. patrioti mogu izboriti s kontinuiranim udarima na državotvornost i institucije BiH?

Odgovor je na zajedničkom sastanku potražilo tridesetak nevladinih organizacija ujedinjenih u Savez bošnjačkih nevladinih organizacija koji uspješno postoji već desetak godina.

Danas je u Doboju, u organizaciji Saveza bošnjačkih NVO, održana svečana akademija u povodu 25. novembra - Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Svečana akademija je održana u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Doboj, koji je bio domaćin Savezu u organizaciji događaja.

Akademija je počela intoniranjem himne Bosne i Hercegovine a potom su se prisutnima u ime organizatora obratili Asim Smajlović i Esmir Bašić. Glavni imam Medžlisa IZ Doboj Ibrahim ef. Halilović se zahvalio Savezu na organizaciji svečane akademije u povratničkom gradu Doboju. Naglasio je značaj tog događaja za Bošnjake povratnike u manjem bh. entitetu. 

Podsjetnik o značaju domovine i vrijednosti slobode za koju su se Bošnjaci borili tokom stoljeća je dao Nezim Halilović Muderris, ugledni Bošnjak i borac za slobodu naroda.

Poslije svečanog dijela programa, organizovano je druženje predstavnika članica Saveza bošnjačkih NVO koji su došli iz deset gradova.

(Savezbnvo-bosnia.ba)

Savez bošnjačkih NVO u Kalesiji obilježio 15. april...

Sinoć je Kalesiji održana tribina u povodu Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine. Tribinu je organizovao Savez bošnjačkih NVO u...

Nana Fata Orlović na svečanosti obilježavanja 10....

U Srebrenici je, u organizaciji Saveza bošnjačkih NVO, održana svečnost u povodu obilježavanja 10. godišnjice rada Saveza i Dana...

Savez bošnjačkih NVO: Kako se oduprijeti sve jačim...

Kako se oduprijeti sve jačim udarima na BiH koji, potaknuti kroz velikodržavne projekte iz susjedstva, sve intenzivnije razjedaju...

Dan državnosti - Održana svečana akademija u povodu...

Danas je u Doboju, u organizaciji Saveza bošnjačkih NVO, održana svečana akademija u povodu 25. novembra - Dana državnosti Bosne i...