Koordinacija BNVO

Koordinacija bošnjački nevladinih organizacija (Koordinacija BNVO) je osnovana 27. aprila 2013. godine u Srebrenici. Okuplja 55 NVO iz cijele BiH.
Srebrenica
koordinacija.bnvo@gmail.com
000 000 000 000

Sinoć je Kalesiji održana tribina u povodu Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Tribinu je organizovao Savez bošnjačkih NVO u saradnji sa JU BKC "Alija Izetbegović" Kalesija, JOB Unija veterana Kalesija i BZK Preporod Kalesija.

Uvodničari tribine su bili prof. dr. Ajdin Huseinspahić sa Pravnog fakulteta u Zenici i dr Adem Zalihić, istraživač historije Bošnjaka iz Sarajeva.

U okviru programa je prikazan i dokumentarni film "Uloga Armije Republike Bosne i Hercegovine i MUP RBIH u odbrani Bosne i Hercegovine", autora Enesa Hotića. 

Na tribini su se obratili i predstavnici Unije boraca veterana Kalesija i načelnik Općine Kalesija g-din Sead Džafić koji su poželjeli prisutnima i svim Bošnjacima sretan Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine. 

Ovo je bila još jedna aktivnost Saveza bošnjačkih NVO koji se želi afirmisati herojska borba najboljih sinova Bosne u očuvanju domovine i topraka.

15aprilkalesija1

 

 

Savez bošnjačkih NVO u Kalesiji obilježio 15. april...

Sinoć je Kalesiji održana tribina u povodu Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine. Tribinu je organizovao Savez bošnjačkih NVO u...

Nana Fata Orlović na svečanosti obilježavanja 10....

U Srebrenici je, u organizaciji Saveza bošnjačkih NVO, održana svečnost u povodu obilježavanja 10. godišnjice rada Saveza i Dana...

Savez bošnjačkih NVO: Kako se oduprijeti sve jačim...

Kako se oduprijeti sve jačim udarima na BiH koji, potaknuti kroz velikodržavne projekte iz susjedstva, sve intenzivnije razjedaju...

Dan državnosti - Održana svečana akademija u povodu...

Danas je u Doboju, u organizaciji Saveza bošnjačkih NVO, održana svečana akademija u povodu 25. novembra - Dana državnosti Bosne i...