Koordinacija BNVO

Koordinacija bošnjački nevladinih organizacija (Koordinacija BNVO) je osnovana 27. aprila 2013. godine u Srebrenici. Okuplja 55 NVO iz cijele BiH.
Srebrenica
koordinacija.bnvo@gmail.com
000 000 000 000

U nedjelju, 22. januara u Kalesiji je održan sastanak predstavnika Koordinacije bošnjačkih nevladinih organizacija (KBNVO) sa predstavnicima Mutijstva tuzlanskog i Medžlisa IZ Kalesija. Domaćini sastanka bili su glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kalesija Enver Alić, koordinator Muftijstva tuzlanskog sa saradnju sa nevladinim organizacijama dr sci Mensur Husić te Fahrudin Sinanović, predsjedavajući Regionalne koordinacije BNVO Sjeveroistočne Bosne.

Sastanku je prisustvovao i Fadil Alić, predsjedavajući Općinskog Vijeća Kalesija koji je zahvalio Koordinaciji BNVO na ujedinjavanju bošnjačkog nevladinog sektora s ciljem zajedničkog učešća i aktivnostima na popravljanju cjelokupne društvene situacije.

Glavni imam Medžlisa IZ Kalesija je zahvalio predstavnicima Koordinacije BNVO što su odlučili da posjete Kalesiju i upoznaju se sa tamošnjim stanjem Bošnjaka i nevladinog sektora. Predstavio je rad Medžlisa te gostima poklonio knjigu - monografija "55 godina postojanja Medžlisa IZ Kalesija".

U svom obraćanju Dr sci Mensur Husić istakao je da je Muftija Tuzlanski Vahid ef. Fazlović održao sastanak sa predstavnicima Regionalne Koordinacije BNVO, na kojemu su prezentirali svoje realizirane i planirane aktivnosti. Izrazio je zadovoljstvo saradnjom Regionalne koordinacije BNVO Sjeveroistočna Bosna sa institucijama Islamske zajednice na području Muftijstva tuzlanskog, te iznio očekivanja da će se saradnja i razmjena informacija intenzivirati u tekućoj godini.

U ime Koordinacije BNVO predsjedavajući Vijeća Koordinacije Mirsad Spahić se zahvalio domaćinima na ugodnom prijemu u Kalesiji te naglasio potrebu zajedničke saradnje nevladinog sektora i Islamske zajednice na prosperitetu i boljem životu Bošnjaka naše Domovine.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici udruženja članica Koordinacije BNVO is Srebrenice, Gračanice, Tuzle, Kalesije i Živinica.

Savez bošnjačkih NVO: Kako se oduprijeti sve jačim...

Kako se oduprijeti sve jačim udarima na BiH koji, potaknuti kroz velikodržavne projekte iz susjedstva, sve intenzivnije razjedaju...

Dan državnosti - Održana svečana akademija u povodu...

Danas je u Doboju, u organizaciji Saveza bošnjačkih NVO, održana svečana akademija u povodu 25. novembra - Dana državnosti Bosne i...

Pozivnica na SVEČANU AKADEMIJU i DRUŽENJE članica...

Povodom 25. novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine Savez bošnjačkih nevladinih organizacija BiH organizuje: SVEČANU AKADEMIJU i...