Koordinacija BNVO

Koordinacija bošnjački nevladinih organizacija (Koordinacija BNVO) je osnovana 27. aprila 2013. godine u Srebrenici. Okuplja 55 NVO iz cijele BiH.
Srebrenica
koordinacija.bnvo@gmail.com
000 000 000 000

U organizaciji Saveza bošnjačkih NVO Bosne i Hercegovine tokom ove sedmice je u Mostaru održana Akademija  liderstva, izvrsnosti i vještina.

Učešće u programu Akademije su uzela 22 mladića iz svih dijelova Bosne i Hercegovine. Polaznici  su bili učenici generacija, izvrsni studenti medicine, stomatologije, elektrotehnike, informatike, mašinstva, prava i ekonomije.

 „Svi učesnici akademije imali su priliku da stiču znanja i vještine o liderstvu, planiranju, komunikaciji, donošenju odluka, historiji, medicini i nauci općenito. Pored predavanja i radionica, učesnici su imali priliku obići značajnije kulturno-historijske institucije i mjesta na području Hercegovine.“, izjavio je mr. Mirsad Spahić, predsjednik Saveza bošnjačkih NVO.

Većina aktivnosti održana je u Studentskom hotelu u Mostaru. Učesnici akademije posjetili su i bazene u Blagaju, Forticu, vjetropark Podveležje, kao i brojne znamenitosti grada Mostara i Stoca.

U Stocu, ispred zloglasnog logora „Koštana bolnica“, učesnici su položili cvijeće i obilježili 29 godišnjicu stradanja Bošnjaka Stoca.

„Imam dvadeset godina i trenutno sam student druge godine, općeg studija medicine, Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli. Na ovoj Akademiji sam stekao izvanredna iskustva, znanja i vještine koje će mi biti od koristi kako u daljnjem školovanju tako i svakodnevnom životu. Akademija nam je omogućila da stičemo i proširimo znanja sa polja prirodnih i društvenih nauka.“, izjavio je Ševko Zubović, jedan od učesnika programa.

„Izuzetno sam ponosan što postoje ovakvi i slični projekti čiji je primarni cilj podizanje osviještenosti po pitanju vlastitog identiteta, pripadnosti, kulturi i tradiciji. Još više sam ponosan na mlade ljude koji se rado odazivaju i učestvuju u navedenim aktivnostima. Ova aktivnost je idealna prilika da se nauči šta lider treba znati, kakav lider treba biti i kako izgraditi odlučnost i kompetencije mladih“, izjavio je polaznik Akademije, Adnan Imamović, student druge godine Stomatološkog fakulteta u Sarajevu.

Shodno planu aktivnosti, zimska Akademija je planirana za januar-februar 2023. godine.

Savez bošnjačkih nevladinih organizacija je osnovan 27. aprila 2013. godine u Srebrenici. Okuplja više desetina nevladinih organizacija iz cijele Bosne i Hercegovine.

Svim Bošnjacima, ma gdje bili, sretan Dan Bošnjaka!

Bošnjaci su autohtoni evropski narod, koji višestoljetne vrijednosti, kulturu i tradiciju njeguje na svom topraku i u svojoj vjekovnoj...

Održan okrugli sto "Armija i MUP RBiH - stubovi...

Okrugli sto o temi "Armija i MUP Republike Bosne i Hercegovine - stubovi odbrane države Bosne i Hercegovine" održan je danas u...

POZIVNICA: ARMIJA I MUP RBiH - STUBOVI ODBRANE...

Čast nam je pozvati Vas na Okrugli sto "ARMIJA I MUP RBiH - STUBOVI ODBRANE DRŽAVE BOSNE I HERCEGOVINE" , koji će se održati u subotu...

Uspješno završena Akademija liderstva, izvrsnosti i...

U organizaciji Saveza bošnjačkih NVO Bosne i Hercegovine tokom ove sedmice je u Mostaru održana Akademija liderstva, izvrsnosti i...