Koordinacija BNVO

Koordinacija bošnjački nevladinih organizacija (Koordinacija BNVO) je osnovana 27. aprila 2013. godine u Srebrenici. Okuplja 55 NVO iz cijele BiH.
Srebrenica
koordinacija.bnvo@gmail.com
000 000 000 000

Savez bošnjačkih nevladinih organizacija (Savez bošnjačkih NVO) pokrenuo je humanitarnu akciju pomoći narodu Sandžaka, koji je ovih dana izložen enormnom rastu broja zaraženih od koronavirusa. Zaraženo je stotine građana Sandžaka, posebno Novog Pazara i Tutina, a više desetina ih je preminulo. Zdravstveni radnici su na izmaku snaga i hitno im treba pomoć.

Ponukani zastrašujućim snimcima iz Opće bolnice u Novom Pazaru, na kojima su prikazani zaraženi pacijenti kako leže po hodnicima, a mrtvi umotani u bijele čaršafe, Vijeće Saveza bošnjačkih NVO odlučilo je da u ovom teškom i, rekli bismo, sudbonosnom trenutku za građane Sandžaka, pokrene akciju prikupljanja novčanih sredstava radi nabavke medicinske opreme i drugih potrepština za zdravstvene ustanove kako bismo im pomogli i barem malo ublažili njihove patnje.

Tim povodom, pozivamo sve članice Saveza bošnjačkih NVO da se solidarišemo i pomognemo narod u Sandžaku. Također, pozivamo i ostala udruženja i sve ljude dobre volje da nam se pridruže u ovoj nadasve humanoj i plemenitoj akciji, čije je moto – “humanošću, solidarnošću i dobročinstvom pobjedimo koronavirus i unesimo barem malo radosti i tračak nade u srca ljudi u Sandžaku”.

Pozivamo i privrednike u Bosni i Hercegovini a i sve građane i organizacije da podrže ovu akciju uplatom novčanih sredstava na transakcijski račun Saveza bošnjačkih NVO broj 1413095320026606 otvoren kod BBI banke dd Sarajevo ili da podrže akcije pomoći koje su pokrenule druge institucije i organizacije.
Prikupljena sredstva bit će uručena na adrese onih kojima su najpotrebnija.

Savez bošnjačkih NVO: Kako se oduprijeti sve jačim...

Kako se oduprijeti sve jačim udarima na BiH koji, potaknuti kroz velikodržavne projekte iz susjedstva, sve intenzivnije razjedaju...

Dan državnosti - Održana svečana akademija u povodu...

Danas je u Doboju, u organizaciji Saveza bošnjačkih NVO, održana svečana akademija u povodu 25. novembra - Dana državnosti Bosne i...

Pozivnica na SVEČANU AKADEMIJU i DRUŽENJE članica...

Povodom 25. novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine Savez bošnjačkih nevladinih organizacija BiH organizuje: SVEČANU AKADEMIJU i...