Koordinacija BNVO

Koordinacija bošnjački nevladinih organizacija (Koordinacija BNVO) je osnovana 27. aprila 2013. godine u Srebrenici. Okuplja 55 NVO iz cijele BiH.
Srebrenica
koordinacija.bnvo@gmail.com
000 000 000 000

Prije tačno deset dana (14. 03. 2019.), predstavnici Saveza bošnjačkih nevladinih organizacija bili su u posjeti Azrinu Hodžiću iz Kozarca kojeg je fizički napao, izudarao i vrijeđao Srbin Renato Marjanović iz Prijedora, samo zato što je na autoprikolici imao zvanični grb Bosne i Hercegovine.

Posjeta predstavnika Saveza BNVO bila je znak podrške ovom čestititom Bošnjaku i poruka da nije sam.

Da to nije bila samo kurtoazna posjeta i verbalna podrška, potvrdili su predstavnici Saveza BNVO novom posjetom Azrinu Hodžiću.

Naime, danas, 24. 03. 2019. godine, predstavnici Saveza BNVO posjetili su Azrina Hodžića da bi mu uručili novčanu pomoć i pomoć u prehrambenim artiklima koju su obezbjedile članice Saveza BNVO: Udruženje ''Zora'' iz Lukavca, ''Tempo'' iz Vogošće, ''Dlan'' iz Zenice, H.O. ''Dirhem'' i ''AKOS Most'' iz Sanskog Mosta, ''Merhamet'' iz Dubice i Regionalni ''Merhamet'' iz Banja Luke.

Osim toga, Udruženje ''Svjetlo'' iz Sarajeva kupilo je Azrinu četiri ovce i dvoje janjadi, što je Azrina posebno obradovalo.

Napominjemo da se ovdje ne radi samo o pomoći Azrinu Hodžiću, već da svi Bošnjaci povratnici u manji bh. entitet, uvijek mogu računati na podršku i pomoć Saveza bošnjačkih nevladinih organizacija, jer je primarna zadaća i misija Saveza BNVO pomoć Bošnjacima u manjem bh. entitetu.

Savez bošnjačkih NVO: Kako se oduprijeti sve jačim...

Kako se oduprijeti sve jačim udarima na BiH koji, potaknuti kroz velikodržavne projekte iz susjedstva, sve intenzivnije razjedaju...

Dan državnosti - Održana svečana akademija u povodu...

Danas je u Doboju, u organizaciji Saveza bošnjačkih NVO, održana svečana akademija u povodu 25. novembra - Dana državnosti Bosne i...

Pozivnica na SVEČANU AKADEMIJU i DRUŽENJE članica...

Povodom 25. novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine Savez bošnjačkih nevladinih organizacija BiH organizuje: SVEČANU AKADEMIJU i...