Koordinacija BNVO

Koordinacija bošnjački nevladinih organizacija (Koordinacija BNVO) je osnovana 27. aprila 2013. godine u Srebrenici. Okuplja 55 NVO iz cijele BiH.
Srebrenica
koordinacija.bnvo@gmail.com
000 000 000 000

Povodom 21. marta, Svjetskog dana oboljelih od Downovog sindroma, predstavnici Saveza bošnjačkih nevladinih organizacija danas su posjetili Udruženje ''Dobro djelo'' iz Sarajeva.

Ovo udruženje provodi redovne aktivnosti sa djecom svih vrsta poteškoća u razvoju (autizam, Downov sindrom, cerebralna paraliza, usporen psihomotorni razvoj). Trenutno rade sa 15 djece koja imaju Downov sindrom i 30 djece koja imaju autizam.

Osim Udruženja ''Dobro djelo'', predstavnici Saveza bošnjačkih nevladinih organizacija posjetili su i jednu porodicu u Zenici čije dijete također ima Downov sindrom.

Posjetili smo ove mališane na njihov dan i uručili im skromne poklone, te na taj način dali podršku roditeljima, udruženjima i ustanovama koje rade sa djecom sa poteškoćama u razvoju i koje u svom radu postižu zavidne rezultate. 

Ovim putem pozivamo nadležne državne institucije i resorna ministarstva da posvete veću pažnju i brigu djeci sa poteškoćama u razvoju i da maksimalno pomognu roditeljima i ustanovama koje rade sa takvom djecom, kako bi takva djeca ostvarila što bolji uspjeh u razvoju i kako bi što prije postali samofunkcionalni i korisni članovi društva. 

posjetadjecisindrom2019

Savez bošnjačkih NVO u Kalesiji obilježio 15. april...

Sinoć je Kalesiji održana tribina u povodu Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine. Tribinu je organizovao Savez bošnjačkih NVO u...

Nana Fata Orlović na svečanosti obilježavanja 10....

U Srebrenici je, u organizaciji Saveza bošnjačkih NVO, održana svečnost u povodu obilježavanja 10. godišnjice rada Saveza i Dana...

Savez bošnjačkih NVO: Kako se oduprijeti sve jačim...

Kako se oduprijeti sve jačim udarima na BiH koji, potaknuti kroz velikodržavne projekte iz susjedstva, sve intenzivnije razjedaju...

Dan državnosti - Održana svečana akademija u povodu...

Danas je u Doboju, u organizaciji Saveza bošnjačkih NVO, održana svečana akademija u povodu 25. novembra - Dana državnosti Bosne i...