Koordinacija BNVO

Koordinacija bošnjački nevladinih organizacija (Koordinacija BNVO) je osnovana 27. aprila 2013. godine u Srebrenici. Okuplja 55 NVO iz cijele BiH.
Srebrenica
koordinacija.bnvo@gmail.com
000 000 000 000

U subotu, 22. februara, održani su 7. susreti bošnjačkih nevladinih organizacija u BKC-u u Živinicama. Organizator Susreta je, kao i prethodnih šest godina, je Savez bošnjačkih NVO a domaćin je bilo Udruženje Izvor Selsebil Živinice. 

Ovi susreti su ujedno bili i svečanog karaktera uoči obilježavanja 28. godišnjice nezavisnosti Bosne i Hercegovine koja se obiljažava 1. marta.

Susreti su održani pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Živinice dr. Samira Kamenjakovića.

Na početku svečanosti prikazan je video o dosadašnjim projektima Saveza bošnjačkih NVO, a svakako najveći dosadašnji projekat Saveza jeste film o heroini nani Fati Orlović. Predsjednik Saveza Bošnjačkih nevladinih organizacija, Mirsad Spahić je predstavio dosadašnje aktivnosti kao i planove Saveza za naredni period.

Prisutnima su se obratili i predstavnici Islamske zajednice: stručna saradnica za saradnju sa nevladinih organizacijama u Upravi za vanjske poslove i dijasporu, Odjel za saradnju sa nevladinih organizacijama Medina Mehmedović Mulalić,  koordinator za rad sa nevladinim organizacijama Muftijstva tuzlanskog dr. Mensur Husić i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Živinice Sedin ef. Karić. Oni su istakli značaj zajedničkog rada na određenim projektima kao i podršku Savezu u aktivnostima okrupljavanja bošnjačkog nevladinog sektora.

Izaslanik gradonačelnika Grada Živinica, Suad Butković je istakao da je Grad ima dobru saradnju sa Udruženjem Izvor Selsebil i naglasio da će Grad Živinice i u budućnosti podržavati sve projekte koji su korisni za građane.

Od ove godine, Savez bošnjačkih NVO je uveo godišnje priznanje za najaktivnije udruženje članicu Saveza. Priznanje za najaktivnije udruženje u 2019. godini je dodijeljeno Udruženju Izvor Selsebil iz Živinica.

7susreti2

Tim povodom, predsjednik Udruženja Denis Mušić, za naš portal izjavio je: “Udruženje Izvor Selsebil je osnovano 1998. godine i kroz dosadašnji rad je uradilo mnoge projekte koji su od koristi našem društvu. Drago nam je da su i predstavnici drugih udruženja primijetili rezultate našeg rada. To nam daje motiv da u daljem radu, radimo još više projekata, u saradnji sa drugim članicama Saveza, Islamskom zajednicom i Gradom Živinice, kao i sa udruženjima članicama AKOS-a. Zahvaljujemo gradonačelniku dr. Samiru Kamenjakoviću na dosadašnjoj podršci i pokroviteljstvu ove manifestacije. Također se zahvaljujemo i svim predsjednicima i predstavnicima udruženja koji su prisustvovali ovim susretima.”

U revijalnom dijelu programa je nastupao vokalni interpretator Armin Muzaferija.

Skupu je prisustvovalo i više stotina građana, gostiju i predstavnika organizacija članica Saveza.

Nakon završetka manifestacije, upriličena je zakuska u maloj sali BKC-a. Od 13 sati, u prostorijama Udruženja Izvor Selsebil Živinice, održana je 3. redovna Skupština Saveza bošnjačkih NVO.

(Akos.ba)

U Živinicama održani VII susreti bošnjačkih...

U subotu, 22. februara, održani su 7. susreti bošnjačkih nevladinih organizacija u BKC-u u Živinicama. Organizator Susreta je, kao i...

U Sanskom Mostu održana tribina na temu ''Bolest...

U petak, 20.9.2019.god. sa početkom u 19.30h u gradskoj džamiji u Sanskom Mostu održana je javna tribina na temu ˝Bolest nije kraj˝. Gost...

U Gradačcu promovisan film ''Nana Fata - bosanska...

U srijedu 26.06.2019. godine, u prepunoj sali Gradačačkog sajma u Gradačcu, Medžlis Islamske zajednice Gradačac i Savez bošnjačkih NVO...