Koordinacija BNVO

Koordinacija bošnjački nevladinih organizacija (Koordinacija BNVO) je osnovana 27. aprila 2013. godine u Srebrenici. Okuplja 55 NVO iz cijele BiH.
Srebrenica
koordinacija.bnvo@gmail.com
000 000 000 000

U subotu, 22. februara, održani su 7. susreti bošnjačkih nevladinih organizacija u BKC-u u Živinicama. Organizator Susreta je, kao i prethodnih šest godina, je Savez bošnjačkih NVO a domaćin je bilo Udruženje Izvor Selsebil Živinice. 

Ovi susreti su ujedno bili i svečanog karaktera uoči obilježavanja 28. godišnjice nezavisnosti Bosne i Hercegovine koja se obiljažava 1. marta.

Susreti su održani pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Živinice dr. Samira Kamenjakovića.

Na početku svečanosti prikazan je video o dosadašnjim projektima Saveza bošnjačkih NVO, a svakako najveći dosadašnji projekat Saveza jeste film o heroini nani Fati Orlović. Predsjednik Saveza Bošnjačkih nevladinih organizacija, Mirsad Spahić je predstavio dosadašnje aktivnosti kao i planove Saveza za naredni period.

Prisutnima su se obratili i predstavnici Islamske zajednice: stručna saradnica za saradnju sa nevladinih organizacijama u Upravi za vanjske poslove i dijasporu, Odjel za saradnju sa nevladinih organizacijama Medina Mehmedović Mulalić,  koordinator za rad sa nevladinim organizacijama Muftijstva tuzlanskog dr. Mensur Husić i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Živinice Sedin ef. Karić. Oni su istakli značaj zajedničkog rada na određenim projektima kao i podršku Savezu u aktivnostima okrupljavanja bošnjačkog nevladinog sektora.

Izaslanik gradonačelnika Grada Živinica, Suad Butković je istakao da je Grad ima dobru saradnju sa Udruženjem Izvor Selsebil i naglasio da će Grad Živinice i u budućnosti podržavati sve projekte koji su korisni za građane.

Od ove godine, Savez bošnjačkih NVO je uveo godišnje priznanje za najaktivnije udruženje članicu Saveza. Priznanje za najaktivnije udruženje u 2019. godini je dodijeljeno Udruženju Izvor Selsebil iz Živinica.

7susreti2

Tim povodom, predsjednik Udruženja Denis Mušić, za naš portal izjavio je: “Udruženje Izvor Selsebil je osnovano 1998. godine i kroz dosadašnji rad je uradilo mnoge projekte koji su od koristi našem društvu. Drago nam je da su i predstavnici drugih udruženja primijetili rezultate našeg rada. To nam daje motiv da u daljem radu, radimo još više projekata, u saradnji sa drugim članicama Saveza, Islamskom zajednicom i Gradom Živinice, kao i sa udruženjima članicama AKOS-a. Zahvaljujemo gradonačelniku dr. Samiru Kamenjakoviću na dosadašnjoj podršci i pokroviteljstvu ove manifestacije. Također se zahvaljujemo i svim predsjednicima i predstavnicima udruženja koji su prisustvovali ovim susretima.”

U revijalnom dijelu programa je nastupao vokalni interpretator Armin Muzaferija.

Skupu je prisustvovalo i više stotina građana, gostiju i predstavnika organizacija članica Saveza.

Nakon završetka manifestacije, upriličena je zakuska u maloj sali BKC-a. Od 13 sati, u prostorijama Udruženja Izvor Selsebil Živinice, održana je 3. redovna Skupština Saveza bošnjačkih NVO.

(Akos.ba)

Savez bošnjačkih NVO pokrenuo humanitarnu akciju...

Savez bošnjačkih nevladinih organizacija (Savez bošnjačkih NVO) pokrenuo je humanitarnu akciju pomoći narodu Sandžaka, koji je ovih dana...

U Živinicama održani VII susreti bošnjačkih...

U subotu, 22. februara, održani su 7. susreti bošnjačkih nevladinih organizacija u BKC-u u Živinicama. Organizator Susreta je, kao i...

U Sanskom Mostu održana tribina na temu ''Bolest...

U petak, 20.9.2019.god. sa početkom u 19.30h u gradskoj džamiji u Sanskom Mostu održana je javna tribina na temu ˝Bolest nije kraj˝. Gost...