Koordinacija BNVO

Koordinacija bošnjački nevladinih organizacija (Koordinacija BNVO) je osnovana 27. aprila 2013. godine u Srebrenici. Okuplja 55 NVO iz cijele BiH.
Srebrenica
koordinacija.bnvo@gmail.com
000 000 000 000
Holandska vlada zabranila je slijetanje aviona u kojem je bio ministar vanjskih poslova Turske Mevlut Cavusoglu, koji je u Roterdamu trebao održati miting i promovisati ideju vladajuće turske AK partije da se državljani te zemlje u Holandiji opredijele za podršku ustavnim promjenama.

Gradonačelnik Roterdama je poručio da je skup zabranjen iz sigurnosnih razloga.

"Zabranili ste našem ministru da sleti u vašu zemlju, dobro, sada ćemo da vidimo kako će vaši avioni da slijeću u Tursku", poručio je Erdogan.

Cavusoglu je također kazao da će Turska Holandiji nametnuti teške sankcije nakon ovakve zabrane.

Austrija, Njemačka i Švicarska su također zabranile slične skupove, gdje su trebali da se održavaju mitinzi turskih zvaničnika. Erdogan je nešto ranije optužio i Njemačku za baštinjenje nacističkih praksi, što je kancelarka Angela Merkel nazvala neprihvatljivim.

Na referendumu o ustavnim promjenama koji će se održati 16. aprila u Turskoj, Erdogan traži da se prošire njegova predsjednička ovlaštenja, što automatski znači i defacto uvođenje predsjedničkog sistema u državu.

Posjete turskih zvaničnika brojnim evropskim zemljama imaju za cilj da animiraju turske državljane, koji također imaju pravo glasa na referendumu, da daju podršku prijedlogu ustavnim reformama.

Dr. Mensur Husić: Strpljivošću i poduzimanjem...

Moralna obaveza naših vlasti, društvenih struktura i pojedinaca je da spriječe monopol nad životnim potrepštinama . Poslanik, a.s., je...

Vijeće Savez bošnjačkih nevladinih udruženja...

Dana 12. 05.2018. godine članovi Vijeća Saveza bošnjačkih nevladinih udruženja posjetili su herojsku Žepu. Posjeta je uslijedila povodom...

Održana 1/5 Skupština Saveza bošnjačkih nevladinih...

Dana, 17.02. 2018. godine Savez bošnjačkih nevladinih udruženja održao je Skupštinu u sali Općinskog vijeća u Sanskom Mostu. Skupština je...

Ratko Mladić osuđen na doživotnu kaznu zatvora

Ratko Mladić je osuđen na doživotnu kaznu zatvora. Prvostepana presuda na koju se čekalo više od dvadeset godina izrečena je danas u...