Koordinacija BNVO

Koordinacija bošnjački nevladinih organizacija (Koordinacija BNVO) je osnovana 27. aprila 2013. godine u Srebrenici. Okuplja 55 NVO iz cijele BiH.
Srebrenica
koordinacija.bnvo@gmail.com
000 000 000 000

Jedna od najuspješnijih naših aktivnosti u 2017. je realizirana tokom mjeseca ramazana/juna 2017. sa više različitih humanitarnih aktivnosti.

Pokrenuta je akcija ˝Ramazanska solidarnost 2017˝ u kojoj su naši sugrađani i donatori pokazali ogromno dobročinstvo i solidarnost sa potrebnima, a ista je realizirana u više mjesta BiH od istočne Bosne, zeničke, tuzlanske, sarajevske i srednjobosanske regije, pa do Krajine.

Drago nam je što smo i ovoga ramazana raznim vidovima pomoći obradovali mnoge jetime i porodice u Istočnoj Bosni, povratnike u Skender-Vakufu, Mrkonjić Gradu, Prijedoru, jetime i mališane u S. Mostu i Busovači te bolesne, siromašne i potrebne sugrađane širom BiH.H.O. ˝Dirhem˝ je u mjesecu ramazanu (juni) 2017 god., uz podršku velikog broja plemenitih donatora, vrijednih mladića i djevojaka, volontera u 15- tak općina, te uz značajnu prijateljsku podršku drugih nevladinih organizacija realizirala sljedeće aktivnosti:

Ramazanski i bajramski prehrambeno-higijenski paketi su uručeni za 691 porodicu i djecu jetime u više općina u BiH. Isto toliki broj paketa uručen je porodicama slabog materijalnog stanja i jetimima. Ukupna proc jenjena vrijednost ovoga dijela ˝Ramazanske solidarnosti 2017.˝ je oko 38 000 KM. Zajednički iftari i sehuri organizirani su za 860 postača u nekoliko gradova i mjesta u BiH. Iftari su organizirani u S. Mostu, Travniku, Turbetu, Busovači i Kaknju. Ukupna vrijednost ove aktivnosti je oko 5000 KM.

U Sanskom Mostu održana tribina na temu ''Bolest...

U petak, 20.9.2019.god. sa početkom u 19.30h u gradskoj džamiji u Sanskom Mostu održana je javna tribina na temu ˝Bolest nije kraj˝. Gost...

U Gradačcu promovisan film ''Nana Fata - bosanska...

U srijedu 26.06.2019. godine, u prepunoj sali Gradačačkog sajma u Gradačcu, Medžlis Islamske zajednice Gradačac i Savez bošnjačkih NVO...

U Gračanici prikazan film ''Nana Fata - bosanska...

27. juna 2019. godine, u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Gračanica i BKC Gračanica, u Gračanici je predstavljen film ''Nana Fata...