Koordinacija BNVO

Koordinacija bošnjački nevladinih organizacija (Koordinacija BNVO) je osnovana 27. aprila 2013. godine u Srebrenici. Okuplja 55 NVO iz cijele BiH.
Srebrenica
koordinacija.bnvo@gmail.com
000 000 000 000

Savez bošnjačkih nevladinih organizacija (Savez bošnjačkih NVO) pokrenuo je humanitarnu akciju pomoći narodu Sandžaka, koji je ovih dana izložen enormnom rastu broja zaraženih od koronavirusa. Zaraženo je stotine građana Sandžaka, posebno Novog Pazara i Tutina, a više desetina ih je preminulo. Zdravstveni radnici su na izmaku snaga i hitno im treba pomoć.

Ponukani zastrašujućim snimcima iz Opće bolnice u Novom Pazaru, na kojima su prikazani zaraženi pacijenti kako leže po hodnicima, a mrtvi umotani u bijele čaršafe, Vijeće Saveza bošnjačkih NVO odlučilo je da u ovom teškom i, rekli bismo, sudbonosnom trenutku za građane Sandžaka, pokrene akciju prikupljanja novčanih sredstava radi nabavke medicinske opreme i drugih potrepština za zdravstvene ustanove kako bismo im pomogli i barem malo ublažili njihove patnje.

Tim povodom, pozivamo sve članice Saveza bošnjačkih NVO da se solidarišemo i pomognemo narod u Sandžaku. Također, pozivamo i ostala udruženja i sve ljude dobre volje da nam se pridruže u ovoj nadasve humanoj i plemenitoj akciji, čije je moto – “humanošću, solidarnošću i dobročinstvom pobjedimo koronavirus i unesimo barem malo radosti i tračak nade u srca ljudi u Sandžaku”.

Pozivamo i privrednike u Bosni i Hercegovini a i sve građane i organizacije da podrže ovu akciju uplatom novčanih sredstava na transakcijski račun Saveza bošnjačkih NVO broj 1413095320026606 otvoren kod BBI banke dd Sarajevo ili da podrže akcije pomoći koje su pokrenule druge institucije i organizacije.
Prikupljena sredstva bit će uručena na adrese onih kojima su najpotrebnija.

(VIDEO) Principi bošnjačkog jedinstva: realnost ili...

Savez bošnjačkih NVO BiH u partnerstvu sa BZK Preporod. {youtube}ehv-jTmu8e4{/youtube} {youtube}9PxamCGQ31A{/youtube}...

PRINCIPI BOŠNJAČKOG JEDINSTVA: REALNOST ILI...

Subota, 14. maj 2022. godine. Savez bošnjačkih NVO BiH u partnerstvu sa BZK Preporod. {youtube}O7fxGNS6hZw{/youtube}

Savez bošnjačkih NVO pokrenuo humanitarnu akciju...

Savez bošnjačkih nevladinih organizacija (Savez bošnjačkih NVO) pokrenuo je humanitarnu akciju pomoći narodu Sandžaka, koji je ovih dana...

U Živinicama održani VII susreti bošnjačkih...

U subotu, 22. februara, održani su 7. susreti bošnjačkih nevladinih organizacija u BKC-u u Živinicama. Organizator Susreta je, kao i...