Koordinacija BNVO

Koordinacija bošnjački nevladinih organizacija (Koordinacija BNVO) je osnovana 27. aprila 2013. godine u Srebrenici. Okuplja 55 NVO iz cijele BiH.
Srebrenica
koordinacija.bnvo@gmail.com
000 000 000 000

U prepunoj sali bihaćkog Doma Armije sinoć je održana svečana promocija dokumentarnog filma autora Enesa Hotića "Nana Fata - bosanska heroina".

Prikazivanju filma prethodila su obraćanja pred. Saveza bošnjačkih nevladinih organizacija Mirsada Spahića i autora filma Enesa Hotića.

Predstavnici Vlade USK-a i brojne zvanice iz političkog i kulturnog života Bihaća, kao i veliki broj univerzitetskih radnika i studenata su svojim prisustvom ukazali na neprolaznost aktuelnosti priče o sizifovskoj borbi nane Fate i čekanja da se nelegalno izgrađeni objekat izmjesti iz njenog dvorišta.

Autor filma, Enes Hotić, ovim uratkom je podsjetio na važnost kulture sjećanja, ali i na činjenicu da skoro tri decenije od najvećeg stradanja jednog naroda u ovom dijelu Europe i svijeta, ideologija zločina nije sasvim pobijeđena.

Organizatori događaja bili su Medžlis IZ Bihać, Islamski pedagoški fakultet, Savez bošnjačkih NVO te Udruženje Život. DVD izdanje filma "Nana Fata - bosanska heroina" dostupno je u maloprodaji po promotivnoj cijeni od 10KM, a sav prihod bit će usmjeren za podržavanje rada Saveza bošnjačkih nevladinih organizacija.

Film je rađen u produkciji Exit Media, dok je nosilac projekta izrade filma Savez bošnjačkih nevladinih organizacija.

 

Javna tribina: "Obnova bošnjačke nacionalne...

19.04.2019. god., u organizaciji Medžlisa IZ S. Most, Hamzibegovog džemata i Saveza BNVO sa pridruženim članicama OKC "Atis", Akos Most,...

Veličanstvena promocija filma ''Nana Fata -...

Savez BNVO je nastavio sa promocijom svog filma po BiH. Nakon premijere u Sarajevu, te prikazivanja u Maglaju i Bihaću, na red je došao i...

U Domu Armije u Bihaću prikazan film “Nana Fata –...

U prepunoj sali bihaćkog Doma Armije sinoć je održana svečana promocija dokumentarnog filma autora Enesa Hotića "Nana Fata - bosanska...

Javna tribina: "Ko se ne brine o stanju muslimana,...

29.03.2019. god., u organizaciji Medžlisa IZ S. Most, Hamzibegovog džemata i Saveza BNVO sa pridruženim članicama OKC "Atis", Akos Most,...