Koordinacija BNVO

Koordinacija bošnjački nevladinih organizacija (Koordinacija BNVO) je osnovana 27. aprila 2013. godine u Srebrenici. Okuplja 55 NVO iz cijele BiH.
Srebrenica
koordinacija.bnvo@gmail.com
000 000 000 000

Prije tačno deset dana (14. 03. 2019.), predstavnici Saveza bošnjačkih nevladinih organizacija bili su u posjeti Azrinu Hodžiću iz Kozarca kojeg je fizički napao, izudarao i vrijeđao Srbin Renato Marjanović iz Prijedora, samo zato što je na autoprikolici imao zvanični grb Bosne i Hercegovine.

Posjeta predstavnika Saveza BNVO bila je znak podrške ovom čestititom Bošnjaku i poruka da nije sam.

Da to nije bila samo kurtoazna posjeta i verbalna podrška, potvrdili su predstavnici Saveza BNVO novom posjetom Azrinu Hodžiću.

Naime, danas, 24. 03. 2019. godine, predstavnici Saveza BNVO posjetili su Azrina Hodžića da bi mu uručili novčanu pomoć i pomoć u prehrambenim artiklima koju su obezbjedile članice Saveza BNVO: Udruženje ''Zora'' iz Lukavca, ''Tempo'' iz Vogošće, ''Dlan'' iz Zenice, H.O. ''Dirhem'' i ''AKOS Most'' iz Sanskog Mosta, ''Merhamet'' iz Dubice i Regionalni ''Merhamet'' iz Banja Luke.

Osim toga, Udruženje ''Svjetlo'' iz Sarajeva kupilo je Azrinu četiri ovce i dvoje janjadi, što je Azrina posebno obradovalo.

Napominjemo da se ovdje ne radi samo o pomoći Azrinu Hodžiću, već da svi Bošnjaci povratnici u manji bh. entitet, uvijek mogu računati na podršku i pomoć Saveza bošnjačkih nevladinih organizacija, jer je primarna zadaća i misija Saveza BNVO pomoć Bošnjacima u manjem bh. entitetu.

U Gradačcu promovisan film ''Nana Fata - bosanska...

U srijedu 26.06.2019. godine, u prepunoj sali Gradačačkog sajma u Gradačcu, Medžlis Islamske zajednice Gradačac i Savez bošnjačkih NVO...

U Gračanici prikazan film ''Nana Fata - bosanska...

27. juna 2019. godine, u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Gračanica i BKC Gračanica, u Gračanici je predstavljen film ''Nana Fata...

U Tuzli prikazan film ''Nana Fata - bosanska...

U Bosanskom kulturnom centru Tuzla u utorak 25. juna je predstavljen film “Nana Fata – bosanska heroina“, autora Enesa Hotića....