Koordinacija BNVO

Koordinacija bošnjački nevladinih organizacija (Koordinacija BNVO) je osnovana 27. aprila 2013. godine u Srebrenici. Okuplja 55 NVO iz cijele BiH.
Srebrenica
koordinacija.bnvo@gmail.com
000 000 000 000

Povodom 21. marta, Svjetskog dana oboljelih od Downovog sindroma, predstavnici Saveza bošnjačkih nevladinih organizacija danas su posjetili Udruženje ''Dobro djelo'' iz Sarajeva.

Ovo udruženje provodi redovne aktivnosti sa djecom svih vrsta poteškoća u razvoju (autizam, Downov sindrom, cerebralna paraliza, usporen psihomotorni razvoj). Trenutno rade sa 15 djece koja imaju Downov sindrom i 30 djece koja imaju autizam.

Osim Udruženja ''Dobro djelo'', predstavnici Saveza bošnjačkih nevladinih organizacija posjetili su i jednu porodicu u Zenici čije dijete također ima Downov sindrom.

Posjetili smo ove mališane na njihov dan i uručili im skromne poklone, te na taj način dali podršku roditeljima, udruženjima i ustanovama koje rade sa djecom sa poteškoćama u razvoju i koje u svom radu postižu zavidne rezultate. 

Ovim putem pozivamo nadležne državne institucije i resorna ministarstva da posvete veću pažnju i brigu djeci sa poteškoćama u razvoju i da maksimalno pomognu roditeljima i ustanovama koje rade sa takvom djecom, kako bi takva djeca ostvarila što bolji uspjeh u razvoju i kako bi što prije postali samofunkcionalni i korisni članovi društva. 

posjetadjecisindrom2019

U Gradačcu promovisan film ''Nana Fata - bosanska...

U srijedu 26.06.2019. godine, u prepunoj sali Gradačačkog sajma u Gradačcu, Medžlis Islamske zajednice Gradačac i Savez bošnjačkih NVO...

U Gračanici prikazan film ''Nana Fata - bosanska...

27. juna 2019. godine, u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Gračanica i BKC Gračanica, u Gračanici je predstavljen film ''Nana Fata...

U Tuzli prikazan film ''Nana Fata - bosanska...

U Bosanskom kulturnom centru Tuzla u utorak 25. juna je predstavljen film “Nana Fata – bosanska heroina“, autora Enesa Hotića....