Koordinacija BNVO

Koordinacija bošnjački nevladinih organizacija (Koordinacija BNVO) je osnovana 27. aprila 2013. godine u Srebrenici. Okuplja 55 NVO iz cijele BiH.
Srebrenica
koordinacija.bnvo@gmail.com
000 000 000 000

Nismo još ni zaboravili nasilje nad povratnikom Azrinom Hodžićem u Kozarcu, a već se desio i drugi slučaj maltretiranja i zastrašivanja povratnika Bošnjaka u RS.

Kao što je šira javnost imala priliku vidjeti i čuti Srbin iz Gacka, usudio se da uputi brutalne i monstruozne prijetnje Emiru Nuhiću - imamu u džematu Blagaj, u Bosanskom Novom. Prijetnje su veoma šokantne i nevjerovatne, kipte od nacionalizma i fašizma! Još šokantnije je da se u kratko vrijeme desilo nekoliko sinhronizovanih napada na Bošnjake s porukom nasilja i zastrašivanja! U svim slučajevima policija RS se ponaša na način, kao da je sponzor događaja!Tako su nasilnika na imama Emira Nuhića proglasili neuračunljivim, a on studira u Beogradu!!! Smiješno i žalosno!

Članovi Vijeća Saveza bošnjačkih organizacija posjetili su jutros imama Nuhića u Bosanskom Novom, kako bi se upoznali na licu mjesta sa slučajem i kako bi dali podršku imamu. Uvjerili smo se, da se imam nije uplašio prijetnji i da nastavlja započetu misiju sa svojim narodom. S pravom se pitamo šta bi bilo da je neki Bošnjak ovako postupio prema popu ili paroku? Isto tako pitamo se zar nacionalisti i fašisti ne prezaju da nasrću na duhovne vođe i kakve su to poruke?

Pozivamo policiju da radi svoj posao profesionalno, da zaštiti povratnike od nacionalističkih divljaka! Pozivamo bošnjačke političara da pitanje zastrašivanja i nasilja nad povratnicima dignu na najveći nivo političkih odnosa prema režimu u Banjoj Luci! Nedopustivo je da se ovakva praksa nastavi, jer bi moglo doći do nesagledivih posljedica!                                                             

Radna grupa za odnose sa javnošću

U Gradačcu promovisan film ''Nana Fata - bosanska...

U srijedu 26.06.2019. godine, u prepunoj sali Gradačačkog sajma u Gradačcu, Medžlis Islamske zajednice Gradačac i Savez bošnjačkih NVO...

U Gračanici prikazan film ''Nana Fata - bosanska...

27. juna 2019. godine, u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Gračanica i BKC Gračanica, u Gračanici je predstavljen film ''Nana Fata...

U Tuzli prikazan film ''Nana Fata - bosanska...

U Bosanskom kulturnom centru Tuzla u utorak 25. juna je predstavljen film “Nana Fata – bosanska heroina“, autora Enesa Hotića....