Koordinacija BNVO

Koordinacija bošnjački nevladinih organizacija (Koordinacija BNVO) je osnovana 27. aprila 2013. godine u Srebrenici. Okuplja 55 NVO iz cijele BiH.
Srebrenica
koordinacija.bnvo@gmail.com
000 000 000 000

Na inicijativu Medžlisa IZ-e Sanski MOST u Sani je 18.12.2018. godine održan Okrugli sto na temu: Borbe protiv ovisnosti od droga, na kome je učestvovalo nekoliko institucija: Doma zdravlja i Opće bolnice iz Sanskog Mosta, Centra za socijalni rad, Centra za izgradnju mira, Policijska stanica, Crops iz Smoluće i učenici i nastavnici škole.


Učešće u diskusiji imali su svi prisutni a svi su davali odgovor na pitanje kako suzbiti ovu opaku bolest u društvu?. Na kraju se izdvojilo nekoliko zaključaka, sa kojima se složila većina i to:
- Stanje narkomanije u Sanskom Mostu je veoma alarmantno, što potvrđuje činjenica da je Sana u samom vrhu opijata u cijeloj Krajini.
- Predlagano je da sredstva koja se izdvajaju za liječenje u Budžetu, dijelom preusmjere u prevenciju ovisnosti, kroz razne oblike upozorenje i edukacija.
- Utvrđeno je da postoje indicije o sprezi dilera droge sa policijom, tužilaštvom i sudovima.
- Isticano je da je potrebno voditi intezivnu kampanju protiv ovisnosti.
Na kraju svi prisutni su izrazili svoje zadovoljstvo organizacijom ovog skupa u čemu je značajna uloga bila dodijeljena Savezu bošnjačkih nevladinih udruženja.

Svjetski dan oboljelih od Downovog sindroma:...

Povodom 21. marta, Svjetskog dana oboljelih od Downovog sindroma, predstavnici Saveza bošnjačkih nevladinih organizacija danas su...

Članovi Saveza bošnjačkih organizacija posjetili...

Nismo još ni zaboravili nasilje nad povratnikom Azrinom Hodžićem u Kozarcu, a već se desio i drugi slučaj maltretiranja i zastrašivanja...

Azrine, nisi sam!

Članovi Vijeća i predstavnici Saveza bošnjačkih nevladinih organizacija posjetili su danas, 14.3.2019.godine, Azrina Hodžića iz Kozarca,...

U Sarajevu održana premijera filma "Nana...

Dokumentarni film "Nana Fata – bosanska heroina" premijerno je prikazan večeras u sali Memorijalnog centra Kovači. Fata Orlović, u...