Koordinacija BNVO

Koordinacija bošnjački nevladinih organizacija (Koordinacija BNVO) je osnovana 27. aprila 2013. godine u Srebrenici. Okuplja 55 NVO iz cijele BiH.
Srebrenica
koordinacija.bnvo@gmail.com
000 000 000 000

Na inicijativu Medžlisa IZ-e Sanski MOST u Sani je 18.12.2018. godine održan Okrugli sto na temu: Borbe protiv ovisnosti od droga, na kome je učestvovalo nekoliko institucija: Doma zdravlja i Opće bolnice iz Sanskog Mosta, Centra za socijalni rad, Centra za izgradnju mira, Policijska stanica, Crops iz Smoluće i učenici i nastavnici škole.


Učešće u diskusiji imali su svi prisutni a svi su davali odgovor na pitanje kako suzbiti ovu opaku bolest u društvu?. Na kraju se izdvojilo nekoliko zaključaka, sa kojima se složila većina i to:
- Stanje narkomanije u Sanskom Mostu je veoma alarmantno, što potvrđuje činjenica da je Sana u samom vrhu opijata u cijeloj Krajini.
- Predlagano je da sredstva koja se izdvajaju za liječenje u Budžetu, dijelom preusmjere u prevenciju ovisnosti, kroz razne oblike upozorenje i edukacija.
- Utvrđeno je da postoje indicije o sprezi dilera droge sa policijom, tužilaštvom i sudovima.
- Isticano je da je potrebno voditi intezivnu kampanju protiv ovisnosti.
Na kraju svi prisutni su izrazili svoje zadovoljstvo organizacijom ovog skupa u čemu je značajna uloga bila dodijeljena Savezu bošnjačkih nevladinih udruženja.

U Živinicama održani VII susreti bošnjačkih...

U subotu, 22. februara, održani su 7. susreti bošnjačkih nevladinih organizacija u BKC-u u Živinicama. Organizator Susreta je, kao i...

U Sanskom Mostu održana tribina na temu ''Bolest...

U petak, 20.9.2019.god. sa početkom u 19.30h u gradskoj džamiji u Sanskom Mostu održana je javna tribina na temu ˝Bolest nije kraj˝. Gost...

U Gradačcu promovisan film ''Nana Fata - bosanska...

U srijedu 26.06.2019. godine, u prepunoj sali Gradačačkog sajma u Gradačcu, Medžlis Islamske zajednice Gradačac i Savez bošnjačkih NVO...