Koordinacija BNVO

Koordinacija bošnjački nevladinih organizacija (Koordinacija BNVO) je osnovana 27. aprila 2013. godine u Srebrenici. Okuplja 55 NVO iz cijele BiH.
Srebrenica
koordinacija.bnvo@gmail.com
000 000 000 000

Na inicijativu Medžlisa IZ-e Sanski MOST u Sani je 18.12.2018. godine održan Okrugli sto na temu: Borbe protiv ovisnosti od droga, na kome je učestvovalo nekoliko institucija: Doma zdravlja i Opće bolnice iz Sanskog Mosta, Centra za socijalni rad, Centra za izgradnju mira, Policijska stanica, Crops iz Smoluće i učenici i nastavnici škole.


Učešće u diskusiji imali su svi prisutni a svi su davali odgovor na pitanje kako suzbiti ovu opaku bolest u društvu?. Na kraju se izdvojilo nekoliko zaključaka, sa kojima se složila većina i to:
- Stanje narkomanije u Sanskom Mostu je veoma alarmantno, što potvrđuje činjenica da je Sana u samom vrhu opijata u cijeloj Krajini.
- Predlagano je da sredstva koja se izdvajaju za liječenje u Budžetu, dijelom preusmjere u prevenciju ovisnosti, kroz razne oblike upozorenje i edukacija.
- Utvrđeno je da postoje indicije o sprezi dilera droge sa policijom, tužilaštvom i sudovima.
- Isticano je da je potrebno voditi intezivnu kampanju protiv ovisnosti.
Na kraju svi prisutni su izrazili svoje zadovoljstvo organizacijom ovog skupa u čemu je značajna uloga bila dodijeljena Savezu bošnjačkih nevladinih udruženja.

Javna tribina: ''Odbrana Bosne i Bošnjaka'' - Nezim...

03.05.2019. god., u organizaciji Medžlisa IZ S. Most, Hamzibegovog džemata i Saveza BNVO sa pridruženim članicama OKC "Atis", Akos Most,...

SPOT: Ramazan - prilika koja se ne propušta...

Cijenjeni brate, uvažena sestro, pred tobom je prilika koja se ne propušta, pred tobom je još jedan mjesec ramazan. Kažemo ''još jedan'',...

U Sanskom Mostu upriličena promocija filma ''Nana...

Sinoć je u Sanskome Mostu, u kinu ''Sana'', u sali ispunjenoj do posljednjeg mjesta, upriličena promocija dokumentarnog filma autora Enesa...

Javna tribina: "Obnova bošnjačke nacionalne...

19.04.2019. god., u organizaciji Medžlisa IZ S. Most, Hamzibegovog džemata i Saveza BNVO sa pridruženim članicama OKC "Atis", Akos Most,...